Vertegenwoordiger van de Lerarenopleiding Spaans als Vreemde Taal (Programa de Formación PEE) bezoekt Rijksuniversiteit Groningen

Deze week heeft, Mark Helmink, oprichter van de asociación cultural El Tulipán, een speciaal bezoek gebracht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Tijdens het bezoek, sprak Helmink met het lerarenteam Spaans en overige talen over het samenwerkingsproject dat we onlangs met hen gestart zijn, en wat onze leerlingen van de Lerarenopleiding Spaans als Vreemde Taal (Programa de Formación PEE) de mogelijkheid biedt om virtuele sessies te leiden waarin studenten van de Rijksuniversiteit Groningen hun taalvaardigheid in het Spaans en hun interculturele competentie in het algemeen versterken. “Spaans is een taal die in veel landen met verschillende culturen wordt gesproken. Deze samenwerking zal studenten helpen deze culturen beter te begrijpen en effectief in het Spaans te communiceren”, gaf hij aan.

Cristina Pascual, één van de universitaire docenten betrokken bij de samenwerking, sprak tevens haar tevredenheid uit over dit gezamenlijke initiatief: “…in deze eerste week van het project hebben we al zeer positieve reacties ontvangen van onze studenten. Ze leren veel over de Latijns-Amerikaanse cultuur en zijn hun communicatieve vaardigheden in het Spaans aan het vergroten.”

Mark Helmink, Cristina Pascual en Beatriz Cabrera, een andere docent die betrokken is bij dit project, waren het erover eens dat deze samenwerking een groot voordeel voor de studenten van beide instellingen zal opleveren.

Over de overige activiteiten van de asociación cultural El Tulipán, vertelde Helmink over het aanbod van Nederlandse en Spaanse les in Peru. De Nederlandse lessen worden gegeven op alle niveaus, vanaf beginner tot aan gevorderd en zijn beschikbaar voor kinderen, jongvolwassenen en volwassenen. De Spaanse lessen zijn ontwikkeld voor toeristen en residenten in Peru, met de mogelijkheid om vanaf nul te starten.

Mark Helmink, Cristina Pascual en Fredrik Karlsson
Docenten Spaans Beatriz Cabrera en Christina Pascual
Mark met het complete team van taaldocenten
Yuliza Llanco, Pilar García, Mark Helmink, Beatriz Cabrera, Cristina Pascual en Juan Alba

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
×

¡Bienvenidos!

¿Quieres saber más? ¡WhatsAppea con nosotros! Haz clic en el ícono.

×