NTC El Tulipán y NOB impulsan el idioma holandés en Perú

NTC El Tulipán en NOB promoten de Nederlandse taal in Peru

Mark Helmink, vertegenwoordiger van NTC El Tulipán, een school aangesloten bij de Stichting NOB (Nederlands Onderwijs in het Buitenland), had onlangs een ontmoeting met enkele adviseurs van de NOB om de goede samenwerking tussen beide organisaties te onderstrepen en om te praten over de onderwijsperspectieven met betrekking tot het onderwijzen van de Nederlandse taal voor kinderen en jongeren van Nederlandse en Vlaamse ouders, maar ook voor het grote publiek dat in Peru woont. Deze bijeenkomst werd bijgewoond door de onderwijsadviseurs Jochem Kuiper en Marlou Bijlhout. Daarnaast had Mark Helmink een ontmoeting met Ceciel Huls, tegenwoordig werkzaam bij de Stichting NOB maar in de periode 2017 tot en met 2020 woonachtig in Peru. Ceciel Huls heeft een fundamentele rol gespeeld bij het tot stand komen van het onderwijsplan dat wij bij NTC El Tulipán hanteren.

NOB wordt algemeen erkend vanwege zijn sterke inzet voor het promoten van de Nederlandse taal en cultuur in het buitenland en speelt een cruciale rol in het Nederlands taalonderwijs voor Nederlandse en Vlaamse kinderen over de hele wereld. LHet gaat om kinderen die vaak weer teruggaan naar Nederland of Vlaanderen en dan zo probleemloos mogelijk willen instromen in het onderwijs. NOB werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

De ontmoeting vond plaats in het NOB-gebouw te Voorburg en was gericht op het benadrukken van het cruciale belang van de Nederlandse taal en de kennismaking met de rijke Nederlandse en Vlaamse cultuur voor kinderen en jongeren in Peru.

Dit overleg belooft de samenwerking tussen beide instellingen verder te versterken en biedt nieuwe kansen voor kwalitatief hoogstaand Nederlands taalonderwijs in Peru.

Als u geïnteresseerd bent in informatie over Nederlandse lessen voor kinderen in Peru, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen door dit formulier in te vullen: https://www.eltulipanperu.com/ntceltulipan/

Jochem Kuiper samen met Mark Helmink
Jochem Kuiper samen met Mark Helmink bij de NOB

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
×

¡Bienvenidos!

¿Quieres saber más? ¡WhatsAppea con nosotros! Haz clic en el ícono.

×