Día Cultural El Tulipán Perú

Cultuurdag: Recycle mee

Op zaterdag 9 september vond er een interessante cultuurdag plaats met als thema “Recycle mee”, waar we niet alleen het belang van recycling behandelden maar ook het voorkomen van verspilling van producten en het creatief hergebruiken.

Tijdens de lessen voorafgaand aan de cultuurdag deden we verschillende activiteiten, zoals liedjes zingen, educatieve opdrachten uitvoeren en genieten van films over het thema. Wist je dat ze in Nederland schoenen maken van kauwgom? Het was slechts één van de vele opmerkelijke dingen die we ontdekten.

Één van de hoogtepunten van de cultuurdag was het maken van herbruikbare tassen van oude t-shirts. Aan het einde van de dag nam iedereen een mooie, kleurrijke tas mee naar huis die we nu kunnen gebruiken voor onze dagelijkse boodschappen en zo bijdragen aan het verminderen van de behoefte aan plastic tassen.

In het belang van een duurzamer milieu heeft El Tulipán verschillende afvalbakken aangeschaft om ook in het gebouw van El Tulipán het afval goed te kunnen scheiden. Tijdens de Cultuurdag liepen we een sportieve estafette waarbij we leerden welk soort afval in welke bak moest. Plezier en leren in één!

Tulpje C- en D-leerlingen gingen de uitdaging aan om te observeren hoe lang het duurt voordat verschillende voorwerpen vergaan, van een eenvoudig stuk papier tot een banaan, een plastic zak en een blikje. We waren met z’n allen aangenaam verrast over hoe snel een bananenschil vergaat, maar we hebben ook geleerd dat sommige producten gewoon niet kunnen vergaan.

In het kader van hergebruik hadden Sophie en Amelie (leerlingen van El Tulipán) een briljant idee: “Neem een boek of twee mee!” Aan het eind van de dag hebben alle boeken een nieuw thuis gevonden, waardoor lezen en duurzaamheid worden bevorderd. Bedankt voor jullie waardevolle bijdrage!

De Cultuurdag was erg leerzaam en leuk waarbij we iedereen willen bedanken voor hun enthousiasme en deelname. We kijken ernaar uit om je weer te zien bij onze volgende culturele activiteit. Tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
×

¡Bienvenidos!

¿Quieres saber más? ¡WhatsAppea con nosotros! Haz clic en el ícono.

×