Vriendschappelijke voetbalwedstrijd in Oxapampa

In de maand oktober was het Gemeentelijk Stadion van Oxapampa, een stad gelegen in het hart van Peru, het toneel van een vriendschappelijke voetbalwedstrijd. Het evenement bracht een gevarieerde groep Nederlandse voetballiefhebbers, Peruanen en vrienden van verschillende nationaliteiten samen, die allemaal het team “El Tulipán” vertegenwoordigden. Hun tegenstander in tijdens deze sportieve confrontatie was het lokale team genaamd “De Duivels van Oxapampa”.

Het doel achter dit initiatief, dat deel uitmaakt van de culturele agenda van El Tulipán, was het versterken van de banden tussen mensen van verschillende afkomst door middel van hun gedeelde passie voor het voetbal en tegelijkertijd het leren en delen van de gebruiken en interculturele aspecten van de regio.

Buiten de concurrentie op het veld, heerste er in deze ontmoeting een gemoedelijke sfeer en gezonde sportieve rivaliteit, die de vriendschapsbanden tussen de spelers versterkte.

Zonder twijfel was de vriendschappelijke voetbalwedstrijd in Oxapampa een bewijs van hoe sport mensen van verschillende afkomst en culturen kan verenigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
×

¡Bienvenidos!

¿Quieres saber más? ¡WhatsAppea con nosotros! Haz clic en el ícono.

×