Opleidingsprogramma PEE en Rijksuniversiteit Groningen ronden eerste samenwerkingsproject succesvol af

De lerarenopleiding Spaans als vreemde taal van El Tulipán Peru (PEE) en de Rijksuniversiteit Groningen, één van Europa’s meest prestigieuze onderwijsinstellingen, hebben hun eerste samenwerkingsproject op afstand succesvol afgerond.

Dit project bood 21 docenten in opleiding de kans om zes weken lang Spaanse les te geven aan studenten van de universiteit. Deze onderwijsstages omvatten het ontwerpen van materialen, evenals het observeren, simuleren en geven van sessies gericht op het ontwikkelen van de mondelinge productie en interculturele competentie van universiteitsstudenten.

Tijdens de slotbijeenkomst van het project prezen de docenten Spaans van de Rijksuniversiteit Groningen, Cristina Pascual en Gerdientje Oggel, de kwaliteit van de ontworpen materialen en de positieve impact van deze ervaring op hun studenten Spaans..

De leraren in opleiding deelden ook hun ervaringen. Sommigen benadrukten de waarde van de steun en feedback die ze kregen tijdens deze ervaring, terwijl anderen erop wezen dat het contact dat ze hadden met de Groningse studenten niet alleen hun onderwijsvaardigheden verbeterde, maar ook leidde tot een diepgaande reflectie op de concepten van cultuur en interculturaliteit.

Dit samenwerkingsproject is een voorbeeld van de academische vooruitstrevendheid die beide instellingen kenmerkt. Met deze eerste gezamenlijke inspanning herbevestigen het Opleidingsprogramma PEE en de Rijksuniversiteit Groningen hun betrokkenheid bij het onderwijs en het opleiden van docenten op het gebied van Spaans als vreemde taal.

Reunión de cierre

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
×

¡Bienvenidos!

¿Quieres saber más? ¡WhatsAppea con nosotros! Haz clic en el ícono.

×